Scroll with your mouse or arrow keys to see more!

Okay

Promisiune după ce am fost ales în Echipa Editorilor pentru fotografi-cameramani.ro

Au trecut aproape 9 ani de când am pus prima dată mâna pe un aparat foto DSLR. 9 ani în care viața mea mi s-a schimbat aproape complet. Ceea ce cred din tot sufletul că nu s-a schimbat a fost și ceea ce mi-a fost adânc înrădăcinat: dorința de a-i ajuta pe alții, de a nu trece prin viață fără să las ceva în urmă.

În tot acest timp, am ajuns de la un simplu pasionat de fotografie, la membru în Echipa de editori pentru Selecția Editorilor 2019 (www.fotografi-cameramani.ro)

În urmă cu o lună de zile, la capătul celălalt al unui apel, erau băieții din spatele celei mai importante platforme de fotografi din România. Într-o secundă am acceptat să fac parte din echipa care va juriza fotografiile din cadrul Selecției Editorilor pentru cea de-a doua parte a lui 2019. Mulțumesc, Florin, pentru recomandare!

Sincer să fiu, aveam alte planuri schițate pentru anul acesta, așa că invitația a venit complet neașteptat, precum un buchet de 100 de trandafiri dăruiți iubitei, într-o zi oarecare. 

Promisiune făcută în primul rând mie

Din păcate, ca în orice breaslă, haterii trebuie să supraviețuiască într-un fel. Ce m-a deranjat o perioadă a fost faptul că unii erau chiar de lângă orașul în care m-am născut și am copilărit, Câmpina. Din acest punct de vedere, nu am reușit să ne avem ca frații și m-am resemnat cu ideea. Ușa mea va fi oricând deschisă.

În momentul în care am acceptat să fiu editor pentru fotografi-cameramani, mi-am promis că nu mă va interesa semnătura vizuală, atunci când o voi recunoaște și voi trata toate fotografiile ca și cum ar face parte dintr-o lume în care nu știu pe nimeni. Din această cauză am și întârziat anunțarea faptului că sunt unul dintre editori.

Și orice s-ar întâmpla, pentru mine rămâne o onoare și promit că jurizarea mea va fi una complet imparțială!

Mă bucur că în această perioadă de câteva luni, înscrierile fotografiilor de către membrii juriului sunt oprite.

echipa editori fotografi cameramani 2019
Echipa de prieteni și colegi editori – 2019

Apreciați mai mult timpul liber

Performanța va însemna întotdeauna sacrificiu. Un sacrificiu pe care îl plătim cu vârf și îndesat. Oricine va veni să predice faptul că este ușor și frumos fără timp propriu sau viață de familie, dați-mi voie să nu îl cred. Înainte să o cunosc pe Sabina, chiar credeam că fotografia este pe primul loc în viață. Fără să o neglijez, ea a coborât pe locul secund după familie. Chiar și așa, sacrificiile, când vine vorba de timp, sunt extrem de mari. 

6 ani și 9 luni au trecut de când m-am înscris prima dată ca fotograf pe site-ul fotografi-cameramani.ro

Am avut cont premium pentru 6 luni, chiar din 2014. Îmi aduc și acum aminte când am plătit 70 lei pentru a putea fi promovat printre cei mai buni fotografi din țară. Mi se părea o misiune extrem de grea, însă niciodată, imposibilă.

În tot acest timp am strâns numai puțin de 24 de premii foarte dragi mie, printre care se numără și secțiunea Cununie religioasă, câștigată în 2018 la Concursul anual. (FOTO)

DSC_1885_fotograf_profesionist_nunta_bucuresti__web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*