Site Loader

Fotograful câmpinean, Vlad Pahonțu, a acceptat să fie speaker la una dintre cele două cele mai mare conferințe de profil din Bulgaria.

În vârstă de 29 de ani, Vlad s-a născut în Câmpina (Prahova) și a ajuns să-și extindă domeniul de activitate în întreaga lume, fotografiind nunți de la Contanța până în Mexic. A devenit apreciat de clienții lui pentru stilul lui modern de a fotografia și pentru relația pe care și-o creează cu fiecare cuplu în parte.

Am ajuns să văd fotografia de nuntă ca o conexiune extrem de importantă între fotograf și miri. Cred că pe lângă imaginile pe care le realizezi la un eveniment, trebuie să îți respecți clienții, să ajungi să îi cunoști înainte de a-i fotografia, să știi care sunt preferințele lor și ce își doresc de la omul din fața lor. Pentru a-mi impune stilul, trebuie să fiu convins că persoanele sunt pe aceeași lungime de undă cu modul în care gândesc eu”, a spus Vlad.

Speaker la una dintre cele mai mari conferințe de fotografie din Bulgaria

Anual, timp de 8 ani, în Bulgaria are loc Forumul internațional de fotografie și videografie, eveniment la care au participat de-a lungul timpului și alți artiști români, precum Marian Sterea, Daniela Sterea (foto) și Clipe de neuitat (video).

Anul acesta, pe lista celor care vor vorbi despre povestea lor în fotografie se numără și Vlad Pahonțu, alături de Maxim Gulelnikov, Victor Marti și Andrey Razoomovsky.

Evenimentul are loc între 15 și 18 aprilie, în Bulgaria, și este destinat fotografilor și videografilor din țară, dar și din afara ei. Taxa de participare + cazare + masă este de de aproximativ 180 euro (350 leva).

Pagina oficială a evenimentului poate fi accesată AICI.

Singurul fotograf român câștigător la Mywed, concurs internațional de fotografie

O fotografie românească a reușit să facă înconjurul lumii în 2018. Imaginea realizată de Vlad la una dintre nunțile avute în București a atras aprecierile fotografilor de la 3 site-uri de specialitate din întreaga lume și a primit tot atâtea distincții. Ba chiar mai mult, categoria Cununie religioasă a fost câștigată de imaginea lui, atât la concursul național organizat de fotografi-cameramani.ro, cât și la cel internațional, organizat de către Mywed.

La nunta respectivă m-am hotărât ca la un moment dat să schimb unghiul din care fotografiez și am urcat la balcon. Când l-am văzut pe bătrânel dormind la etaj, iar că pe fundal se desfășura slujba fără nicio reținere, am zis că trebuie neapărat să am cadrul acela. Și uite că în ciuda faptului că în imagine nu apar mirii, într-o poziție clasică, în fața altarului, ținându-se de mână și pozând pentru fotograf, ea a fost una dintre cele mai apreciate fotografii din Biserică din 2018”, a povestit cu bucurie despre fotografia lui, Vlad Pahonțu.

Fotograful din Câmpina a adunat numeroase premii internaționale în ultimii doi ani, la concursurile naționale (fotografi-cameramani.ro) și internaționale (AsiaWPA, Fearless, Mywed și WPS).

Experiența carierei – a fotografiat o nuntă în Mexic

În noiembrie 2018, Vlad a zburat în Cancun (Mexic), pentru a fotografia nunta a doi români la 10.ooo km depărtare.

Experiența din Mexic a fost de departe cea mai frumoasă și inedită, de când am început să fotografiez nunți. Timp de 8 zile am stat cu Cristi și Iulia, lucru pe care nu l-am mai făcut niciodată până acum. Să interacționez cu viitorii mei miri atâtat timp. Recomand oricui are ocazia de a face asta să nu stea pe gânduri”, a mai declarat Vlad Pahonțu.

Autor al primei cărți tipărite despre nuntă, din România

În 2017, Vlad a publicat prima carte tipărită din România, care dezbate în exclusivitate organizarea unei nunți în țara noastră. În Totul despre nunta noastră veți citi despre problemele pe care le-ați putea întâlni în ziua evenimentului, dar și rezolvarea acestora pentru a vă organiza nunta așa cum v-ați dorit. Aceasta este disponibilă atât în variantă printată, cât și sub formă de .pdf. Mai multe detalii, AICI.

Portofoliul lui Vlad poate fi văzut AICI.

DSC_1885_fotograf_profesionist_nunta_bucuresti__web mireasa rochie pat hotel pozeaza fotografie dulap lumina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.