Site Loader

Când ești diagnosticat cu cancer la 50-60 de ani, îți pică cerul în cap. Dar când ai 24 de ani și vezi în fața ta o foaie de la medic, pe care scrie cancer limfatic… eu, personal, nu știu ce să scriu aici. Ador comparațiile în viața reală, dar pentru cazul de față, nu găsesc una.

Dacă ești una dintre persoanele care are nevoie de confirmare că avem de-a face cu un caz adevărat pentru a ajuta, că nu este o înșelătorie, eu sunt aici să îți confirm că Georgiana Manea (24 ani) a fost transferată zilele trecute la MedicalPark, din Turcia, cu diagnosticul Limfom Non-Hodgwin – Cancer limfatic.

La 24 de ani de abia așteptam să vină vara, să iau vacanță, să plec la mare, nu la un spital să primesc tratamentul necesar să îmi pot continua viața. Înainte să fie transferată în Turcia, acolo unde i-a și fost pus diagnosticul corect (după câteva încercări nereușite în România), Georgiana se pregătea să termine masterul din postura de Inginer în controlul și expertiza produselor alimentare. Alimentație care stă la baza multor apariții de cancere. Puțin ironic, nu? Doar că acest lucru poate fi în continuare realizat.

Prin tratament și transplantul de măduvă, ea va redeveni un om normal.

Face parte din procentul de mai bine de 80% dintre români care nu ar putea să strângă singuri 92.000 de euro nici dacă ar vinde tot ce au. Și atunci trebuie să intervenim noi. Așa cum și cât putem. Nu voi posta o fotografie recentă cu ea, pentru că nu aș vrea să mă folosesc de suferința ei ca să vă îndemn să o ajutați. Și nici ea nu își dorește să facă asta.

Da, sunt zeci de postări de acest gen în fiecare zi pe facebook. Majoritatea adevărate, o mică parte dintre ele false. Cred că ne aflăm într-o eră în care ajutorul pe care ni-l dăm unuia altuia este mult mai important decât goana după bani. Da, tot noi am creat lumea în care trăim astăzi și tot noi trebuie să strângem rândurile și să rezolvăm probleme. Atât cât mai putem.

Dacă îți este rușine să ajuți cu puțin, 20 lei să zicem (un pachet de țigări într-o zi. și nici măcar, că parcă s-au scumpit), așa cum mă mai gândesc și eu uneori, recunosc, ia în calcul asta:

Dacă 1000 de oameni renunță la rușine și donează 20 lei, ea va strânge nu mai puțin de 4100 euro. Doar din ”nimic”, așa cum l-ai putea considera tu. Acel nimic este întotdeauna important. ÎNTOTDEAUNA!

Nu există nicio sumă limită, nicio obligație. Și niciodată nu ar trebui să existe. Doar obligația pe care ți-o construiești singur.

De ce scriu eu postarea asta? Pentru că pot și vreau să o ajut. Pentru că face parte din cercul de persoane apropiate familiei soției mele. Pentru că dacă fiecare dintre noi s-ar întreba de ce să ajute, nu ar mai ajuta nimeni.

Un share contează enorm, dar un share ul și o donație oricââât de mică (de 5 lei, 10 lei, 100 lei, 1000 lei, etc) contează cel puțin înzecit.

Ai șansa de a dona prin facebook sau direct în contul membrilor familiei Georgianei.

Conturi de lei:

RO 02 RZBR 0000 0600 1983 8215 – Manea Georgiana Elena (Raiffeisen)
RO 81 RZBR 0000 0600 0637 1932 – Manea Neculai Adrian (Raiffeisen) – tatal

Cont de euro:

RO 92 BACX 000000 149436 0000 – Teodor Mihail Manea (Unicredit) – fratele

Îmi doresc ca 2021 să ne aducă mai aproape de normalitate și de umanitate.

Vă mulțumesc chiar și pentru faptul că ați citit până aici,
Vlad Pahonțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.