Site Loader

Cununia religioasă este unul dintre cele mai importante momente din cadrul unei nunți, atunci când discutăm de latura spirituală și emoțională. La întrebarea legată de numărul preoților ce vor fi prezenți la slujbă poate fiecare în parte să-și răspundă.

Duhovnicul este preotul alături de care aveți o relație strânsă și vă simțiți în largul vostru.

Nunta la Royal Bucov, Radu & Anca

Cununia lui Radu și a Ancăi Izvoranu a reprezentat o premieră pentru mine din punctul de vedere al fotografului de nuntă. Am avut ocazia să văd Biserica din Câmpina, lângă care am crescut, plină ochi cu invitații care au vrut să fie prezenți la cununia religioasă. De partea cealaltă, au răsunat vocile a nu mai puțin de 11 preoți care au făcut să vibreze întregul lăcas.

Pentru că Radu este unul dintre cei doi fii ai preotului care mă cunoaște de când m-am născut, slujba a fost una pe măsură. Încărcătura emoțională a putut fi resimțită de către toți cei prezenți, inclusiv de către mine. Radu si Anca au avut o misiune imposibilă în a-și opri lacrimile, “încurajați” puternic de către familia fiecăruia.

A fost un moment unic să fotografiez primul preot care este copleșit de importanța evenimentului, moment în care tot corpul mi-a fost străfulgerat de un sentiment extraordinar.

Și totuși, un preot sau mai mulți?

De obicei, în 2018, cu greu mai întâlnești Biserici la care să fie prezent un singur preot. Astfel încât slujbele sunt ținute de cel puțin doi.

Într-adevăr, un număr mai mare de preoți atrage de la sine un cost mai ridicat al cununiei, dar și șansele ca slujba să fie deosebită cresc.

Prezența într-un număr mare a preoților poate fi cu siguranță privită ca o onoare. Dacă nunta se limitează totusi la 4-10 persoane, un singur duhovnic poate fi soluția ideală de a binecuvânta legătura dintre miri.

Cu drag,
Vlad Pahonțu.

HAI SĂ NE CUNOAȘTEM ȘI SĂ VORBIM DESPRE NUNTA VOASTRĂ!


Fotograf nuntă: Vlad Pahonțu
Fotograf secund: Cristi Alniți
Videograf: Dan Ghiță
Make-up Artist: Andreea Rădulescu
Locație nuntă: Royal, Bucov
Formație / Band: Enjoy Band

2 Replies to “Câți preoți ar trebui să avem la cununia religioasă?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.